Dr. Josep Mombiela
Dr. Josep Mombiela
Video, per a visualitzar-lo, cal fer click a la imatge

Sucre, un tòxic diari

 

En aquest article parlaré dels efectes nocius del sucre, més específicament, els sulfits en l’organisme i finalment citaré alternatives.

 

En la elaboració del sucre es submergeix en un bidó de coure el suc de la canya en àcid sulfúric que fa que reaccionin els seus elements. Al escalfar-lo dona un precipitat  (el calci i el magnesi) i també sacarosa, aigua i l’element més nociu, el sulfit (SO3) . Aquest sulfit s’adhereix a la sacarosa i quan s’introdueix al cos és quan comencen els problemes. Anem a citar-ne alguns:

 

 1.  Per metabolitzar la sacarosa i el sulfit cal presència de Ca2+ que ens provoca desmineralització.
 2. En la producció d’energia per al nostre cos necessitem l’ió disulfur per a passar del ATP (adenosinatrifosfat) a ADP (adenosinadifosfat) alliberant P (fosfat) i per tant, energia. Aleshores, el sulfit reemplaça l’ió disulfur evitant que aquest actuï i per tant, no es genera energia. Aquest fet provoca cansament a la persona i a nivell suprarenal i muscular hipotensió i apatia ja que hi ha incapacitat de resposta respecte a l’exterior.
 3. Els sulfits bloquegen el sistema immunitari ja que l’ió sulfit torna a reemplaçar el disulfur en la formació dels ponts que es formen en les immunoglobulines (IG). Quan la immunoglobulina ha d’actuar el pont es trenca amb la conseqüent desaparició de la IG ocasionant infeccions de vies respiratòries altes.
 4. Bloqueja processos enzimàtics doncs el sulfit és un conservant, de fet, el millor conservant.
 5. Disminueix la concentració, la capacitat d’aprendre, la concentració i l’atenció.

 

Un cop coneguts els seus efectes sobre els seus organismes us presento alternatives excel·lents i molt més sanes:

 

 1. Estèvia: el millor edulcorant ja que té un poder d’endolcir de 250 a 480 vegades més que el sucre segons la modalitat (fulles, pastilletes o líquid). Té una gran rellevància en diabètics ja que redueix l’índex glicèmic després de cada àpat.
 2. Sirope de Agave: planta natural amb poder endolcidor, la seva extracció pot ser baixa perpetuant encara més les seves propietats.
 3. Panel·la: és fruit del líquid de la canya del sucre però amb un processat que respecta el nostre organisme.

 

Espero que us hagi agradat i que en feu la seva reflexió pertinent.

feu click sobre la imatge per a reproduir-lo
fes click sobre la imatge per veure'l
Un any més col·laboro amb aquesta magnífica cursa. 21km de natura, desnivell i grans vistes. Molta sort a tothom que s'animi!
Col·laboració per 2n any consecutiu amb aquesta cursa tan maca i a prop de casa. Molta sort en el sorteig!
Col·laboració amb la 42 Pujada a Sant Feliu

Xerrada Informativa de com l'Osteopatia pot ajudar al corredor en la prevenció de les lesions. Per a veure-la copieu la direcció web al vostre navegador:

 

Part 1 --> https://vimeo.com/96201181

 

Part 2 --> https://vimeo.com/96914116

 

 

 

 

El fenomen 'Running' i la osteopatia

 

 

El running és ja un dels esports més practicats arreu no només per la poca necessitat de material tècnic sinó pel grau de satisfacció generat en els esportistes.

 

L’aire lliure, fugir de l’estrès, solucionar preocupacions, esbrinar els teus límits... són els motius més freqüents que ens empenyen a la carretera o la muntanya. Passats uns dies, ja tenim l’esport integrat en la nostra rutina però malauradament, el desconeixement del nostre estat físic real ens porta a realitzar sobreesforços que poden malmetre la salut. L’excés de càrrega en l’entrenament, la mala execució en la tècnica de córrer o inclús disfuncions estructurals del cos ens poden predisposar a les lesions. De fet, cada temporada es lesionen un 70% dels corredors. Cal saber que a cada gambada el cos ha d'assumir el seu pes per triplicat, així doncs:

 • Què passaria si l’astràgal està en mala posició?
 • Què passaria si el maluc no absorbeix correctament les forces ascendents del cos?
 • Què passaria si tinc la columna lumbar molt rígida?

 

La resposta és clara, la estructura en qüestió o les seves veïnes en patirien les conseqüències i es provocaria dolor en senyal que alguna cosa no està funcionant bé. Aleshores, com em pot ajudar la osteopatia? Mitjançant una exploració completa de les articulacions i la musculatura podem ajudar a prevenir tots aquells factors que predisposen, precipiten o mantenen lesions.

 

Hi ha moltes maneres d’ajudar-te; mitjançant inhibicions musculars, tècniques d’alta velocitat, tècniques musculars, estiraments amb contracció-inhibició, tècniques viscerals, mobilitat articular... tot plegat per tal de tenir el cos en òptimes condicions per a realitzar esport.

La Torreta 2, baixos 1ª
08402 Granollers

Barcelona

 

Tel. 93 860 04 72

Atención telefónica

de lunes a viernes

por las mañanas